Piactisztító kezdeményezések és rekordszámú csatlakozás

Csizmadia Gábort választotta élére a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége tisztújító közgyűlésén. Aktív együttműködés az adóhatósággal, szektorszintű dolgozói és megrendelői elégedettségi vizsgálat, s a teljes atipikus foglalkoztatási piacot átfogó kutatás kezdeményezése szerepel az új elnök tervei között. Dénes Rajmund Roland kommunikációs alelnökként folytatja tovább az érdekképviseleti munkát. Alapítása óta minden eddiginél többen kérték csatlakozásukat a szervezethez – tette közzé a versenyszférában dolgozók 10%-át képviselő, 200.000 kölcsönzött munkavállaló már több mint kétharmadát foglalkoztató MMOSZ.

Tagszervezetenként és együtt is azonos a célkitűzésünk: folyamatos piactisztítás mellett, komplex portfóliót kínálni a partnerek részére. Dénes Rajmund Roland példamutató és fáradhatatlan munkájának köszönhetően idén minden eddiginél több cég érezte fontosnak, hogy a napi működés menedzselése mellett szektorszintű elkötelezettséget is vállaljon” – fogalmazott Csizmadia Gábor. Elnöki víziójának két pillére az innováció és az emberközpontúság. Úgy gondolja, amíg a következő tíz év gazdasági bővülésének egyik záloga az automatizálás a veszélyes és monoton munkakörökben, addig a másik fontos bázis továbbra is az ember marad. A gépek nem elveszik a munkáját, csak átalakítják azt, lehetővé téve a komplexebb, kreatívabb, innovatívabb munkatevékenységek felé fordulást. „Minden eddiginél komolyabb szerep hárul a HR-szolgáltató cégekre a munkaerő-piaci kihívások megoldásában, ezért folyamatos feladtunk hatékony lépéseket tenni azért, hogy a kölcsönzési szféra megítélése méltó helyre kerüljön. A fordított Áfa kivezetésével például új megoldásokat kell keresnünk annak érdekében, hogy a munkaerő-kölcsönzés ne váljon ismét az adóelkerülés egyik eszközévé.” Aktív együttműködést kezdeményez az adóhatósággal a megfelelő ellenőrzési gyakorlat kialakítására, szektorszintű dolgozói és megrendelői elégedettségi vizsgálatot, továbbá egy átfogó kutatást indít a teljes atipikus foglalkoztatási piacról, amivel megfelelő megoldásokat is ajánlanak majd a jogalkotáshoz, a gazdaság további fehérítéséhez.

Csizmadia Gábor 2009 óta vezeti a Viapan Dologidő Kft.-t. A Viapan HR-szolgáltató vállalatcsoport tagjaként meghatározó lokális munkaerő-piaci szereplő a Dél-Dunántúlon, mely élen jár az európai foglalkoztatási megoldások, közöttük az atipikus foglalkoztatás magyarországi meghonosításában és fejlesztésében. Jelen volt a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti törvény tervezetének és a kisgyermekkel otthon maradók szövetkezete jogi szabályozásának kialakításánál, első kézből integrálva ezeket a tapasztalatokat a munkaerő-kölcsönzés szakmai gyakorlatába is. Az elmúlt három esztendőben mintegy tízezer álláskeresőt segítettek vissza az elsődleges munkaerőpiacra.

Háttérinformáció a csatlakozókról

2017 óta nyújt elsősorban a gyártóiparban és a logisztika területén tevékenykedő ügyfeleinek magas színvonalú, hatékony és teljes körű humánerőforrás-szolgáltatást a Beraman Hungary Kft. (https://beraman.hu/), amihez az iparágban több mint másfél évtized során, nagyrészt multinacionális környezetben szerzett tapasztalataik adnak stabil alapot. Székhelyük Tatabányán található, továbbá rendelkeznek irodával Székesfehérváron, Győrben, és rövidesen budapesti kirendeltséget is nyitnak. „Jelenlegi ügyfeleink leginkább rugalmasságunk, korrektségünk, azonnali problémakezelésünk és eredményes toborzási módszereink miatt szeretnek velünk együtt dolgozni” – állapította meg Harmati Attila ügyvezető-tulajdonos. A Beraman Hungary megalapítása óta arra törekszenek, hogy reputációjukat megőrizzék és fokozzák, javítva ezzel a munkaerő-kölcsönzési és közvetítési iparág megítélésén. Ennek kapcsán kerestek kapcsolatot az MMOSZ-szel, mert abban bíznak, hogy az iparág prominens szereplőit maga mögött tudó szervezet képes lehet arra, hogy még inkább fellépjen az atipikus foglakoztatás munkáltatóinak érdekeiért.

Stasztny Viktor, a Menton Jobs Kft. (https://mentonjobs.hu/) ügyvezető igazgatója úgy látja, partnereik azért kedvelik őket, mert olyan fiatalos dinamikát és helyzethez illő rugalmasságot visznek az együttműködésbe, ami nélkül nem működhetne az ágazat. „Nem kifogásokat keresünk és kibúvókat, hanem megoldásokat kínálunk, mindezt úgy, hogy egy profi csapattal dolgozunk. Egyedi, teljesen személyre szabott céges hozzáállásunk miatt érdemeltük ki a pozitív és trendi “kézműves szolgáltató” címet, amivel egyik partnerünk méltatott bennünket, s azóta is büszkén használjuk” – mondja. A munkaerő-kölcsönzés mára nagyon összetett és szerteágazó folyamat lett, sokkal több munkaórát jelent egy megfelelő teljesítményt nyújtó kolléga munkába állítása: több kitartásra, türelemre és hozzáadott emberi tényezőre van szükség, mint régebben. Ezt vállalva építik a közös piacot.

Tisóczki Ágnes huszonkét éves szakmai tapasztalattal alapította meg két társával a Kelet-Magyarországi régióban nyírbátori, dabasi és nyíregyházi irodákat működtető MunKalandot (http://munkaland.hu/). „Naprakész információszerzés, közösséghez tartozás, azonos célkitűzések, közös érdekképviselet, egymás támogatása, ismeretek bővítése, tapasztalatok, észrevételek megosztása” szerepeltek a csatlakozásuk melletti érvként a bemutatkozáskor. Számára az új cégben ugyanaz a fontos, mint eddigi pályafutása során: professzionális HR-szolgáltatást biztosítani úgy a kölcsönbevevőnek, mint a kölcsönzött munkatársnak. Hangsúlyozva, hogy az atipikus foglalkoztatás flexibilitása, változatossága, a mobilitás támogatása, vagy akár a távmunka opciója a 21. századi munkavállalói elvárásokat is kiszolgálva támogatja a hozzáadott értékű munkavégzést.

Az Origo Job Kft. (http://origojob.hu/) 2012-ben alakult, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás, ami munkaerő-kölcsönzés céljából jött létre. Szélesebb körben szereztek tapasztalatot munkaerő-toborzás, kiválasztás, bérszámfejtés és a munkavállalói adminisztráció területén is. „A siker mércéje nálunk, amikor megelégedettségére vagyunk úgy a megbízó cégek, mint a munkatársaink számára, legyen az akár saját, akár kölcsönzött munkaerő” – hangsúlyozzák Kónya Attila és Ujhelyi Róbert ügyvezetők. A folyamatos piaci változások mellett is elkötelezettek azon értékek felé, amiket cégük megalakulásánál alapkőként határoztak meg. Partnereik felé sikerorientált, hatékony alkalmazkodási képességgel és empátiával felruházott kollégákkal szolgáltatnak, akik odaadással, kreativitással vannak jelen a munkaerőpiacon, hogy mind a jelenben, mind a jövőben hatékonyan tudják képviselni a közösen kialakított értékeket. „Célunk, hogy Magyarországon sikeresek tudjunk lenni ezen a területen, megbecsülést és tiszteletet hozva ennek a szakmának, közben folyamatosan szem előtt tartva a minőséget, rugalmasságot, átláthatóságot, a hatékonyabb eredmények elérése érdekében. Ezzel a hozzáállással, gondolkodásmóddal találkoztunk MMOSZ-nél is, ezért tartottuk fontosnak, hogy csatlakozzunk a szövetséghez”– emelték ki mindketten.