Egyesítette erőforrásait munkaerő-piaci érdekvédelmi kérdésekben a VOSZ és az MMOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) örömmel jelentik be, hogy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Tudományos Akadémia székházában 2024. május 23-án, melynek célja az erőforrások egyesítése a magyar munkaerőpiac hatékonyabb érdekvédelme érdekében.

A VOSZ tavaly ünnepelte 35. éves jubileumát, az érdekvédelmi szervezet 2024-ben is folytatja a megújult stratégia alapján partnerprogramjának bővítését. Ennek állomásaként több szövetséggel és szervezettel újítja meg együttműködési szerződését, valamint új szervezetekkel is közös munkába kezdenek. A program részeként a már gyakorlatban együttműködő partnerrel, az MMOSZ-szel írták alá ünnepélyes keretek között a megállapodást.

Az együttműködés kiemelten kezeli az atipikus foglalkoztatási formák előmozdítását, amelyek különösen fontosak a jelenlegi feszes munkaerőpiacon. A munkaerő-kölcsönzés, mint atipikus foglalkoztatás, olyan rugalmas munkavégzési és munkaszervezési forma, mely lehetőséget biztosít a munkaadóknak arra, hogy alkalmazkodjanak a piaci változásokhoz, és növeljék versenyképességüket.

A VOSZ és az MMOSZ közötti megállapodás a többi között az alábbi területeken kíván közös erőfeszítéseket tenni:

– A magyar munkaerőpiac adottságainak és lehetőségeinek feltérképezése.

– A munkaadói érdekvédelem erősítése a kormányzati tárgyalásokon.

– A munkajogi szabályozás fejlesztése, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatási formákra.

– Tudás- és információcsere a tagvállalatok között.

„A VOSZ, mint független érdekvédelmi és érdekképviseleti szövetség teljes mértékben elkötelezett a magyar munkaerőpiac fenntartható fejlődése iránt. Ezt a célt nem csak szavakban, hanem tettekben is megmutatja: aktív szerepvállalással, új kezdeményezések beindításával és stratégiai partnerségek kialakításával igyekszik hozzájárulni a piac dinamikus és stabil növekedéséhez” – mondta Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese. Továbbá kiemelte, hogy az MMOSZ-szel való partnerség fontossága a márciusban megtartott munkaerőpiaci konferencián már bizonyított, hisz a VOSZ zászlajára tűzött stratégiai területeken végzett aktív munka – ennek a munkaerőpiac is része -, nem kivitelezhető hatékonyan az adott témában érintett szakmai partnerek nélkül.

Az MMOSZ elnöke, Csizmadia Gábor hozzátette: „Ez az együttműködés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy közös erővel, tudással és tapasztalattal tudjunk hozzájárulni a munkaerőpiac jogszabályi környezetének harmonizálásához. Minden eddiginél hatékonyabban, folyamatos mérési adatokra alapozott javaslatainkkal tudjuk támogatni a gazdaság működését ösztönző munkaerő-piaci intézkedéseket, párbeszédben a döntéshozókkal.”

Az aláírók reménye szerint az együttműködés erősíteni fogja a munkaerőpiac dinamikáját és fokozza a munkahelyteremtési kapacitást, valamint elősegíti a gazdasági növekedést a hatékonyabb és rugalmasabb foglalkoztatási modellek alkalmazásával.

További információért, kérjük, látogasson el a VOSZ és az MMOSZ weboldalára, vagy lépjen kapcsolatba a sajtóosztályunkkal a következő elérhetőségeken:

VOSZ: Gál É.Beáta, kommunikációs és marketing igazgató, Telefon: 06 30 719 6369, E-mail: gal.beata@vosz.hu

MMOSZ: Holub Katalin, PR- és sajtókommunikációs tanácsadó Telefon: +3620/922-6431, E-mail: holubkatalin@prestigemanagement.hu

 

VOSZ és MMOSZ

Együttműködés a munkaerőpiacért